Reisnoviteiten 2014 – Reisregisseur

Reisregisseur - cruise - Holland America Line 1. Cruises met vertrek vanuit Nederland nemen toe

Rederijen bieden steeds meer cruises aan met vertrek vanuit Nederland. Niet alleen de Amsterdamse haven is een bekend vertrekpunt, maar u kunt ook opstappen in Rotterdam of IJmuiden. En wat fijn is het dat u al in Nederland aan boord kunt gaan! Dit is niet alleen een ontspannen maar ook voordelige start van uw cruise vakantie.

2. Indonesië is in opkomst

Reisregisseur - Indonesie - Togian eilandenHet gigantische land Indonesië verbrak in 2013 een record. Het aantal bezoekers steeg met bijna een kwart ten opzichte van 2012. Ook voor 2014 wordt een groei verwacht. Het land is zeer divers, zowel qua natuur als cultuur. Regenwouden, vulkanen, bossen en tropische stranden wisselen elkaar af. Ook op cultureel gebied, heeft Indonesië veel te bieden, diverse religies, eeuwenoude gebruiken, architectuur en koloniale geschiedenis vormen het dagelijkse leven.

Reisregisseur is gespecialiseerd in reizen naar Indonesië, www.indonesieregisseur.nl

3. Duurzaam reizen

Reisregisseur - Costa RicaBij duurzaam reizen wordt rekening gehouden met het behoud van natuur, cultuur en de bewoners van een land. In 2014 wordt deze vorm van reizen nog belangrijker. Hierbij kunt u denken aan reizen waarbij bedachtzaam om gegaan wordt met de leefomstandigheden van inheemse diersoorten en met de welvaart van de lokale bevolking. De opbrengst van deze reizen wordt besteed aan de lokale gemeenschap of plaatselijke belangenorganisaties. Maar misschien wel het meest belangrijke is dat het lokale toerisme klein blijft. Diverse reisorganisaties en resorts hebben zich hier op toegelegd. Het voordeel is niet alleen voor de natuur, maar ook voor de toerist zelf.

4. WK voetbal in Brazilië

Reisregisseur - Brazilie - Iguazu watervallenGastland van het WK voetbal in 2014 is Brazilië, het land van carnaval, de samba en natuurlijk…voetbal! Bruisende wereldsteden, gigantische regenwouden en sprookjesachtige watervallen. Zonovergoten zandstranden vindt u onder andere in Fortaleza, Natal en Pipa. Een parel is de eilandengroep Fernando de Noronha, een beschermd natuurgebied waar dagelijks een beperkt aantal toeristen toegelaten worden. Pantanal, het meest uitgestrekte wetland ter wereld, behoort tot UNESCO Werelderfgoed. In het gebied bevinden zich vele diersoorten, waaronder de capibara, kaaimannen en de grootste ara’s ter wereld.

5. Havana dé bestemming van 2014

Reisregisseur - Cuba - HavanaHet bekende internationale reisforum Tripadvisor heeft Havana uitgeroepen tot dé bestemming van 2014. De stad lijkt in de jaren 50 stil te zijn blijven staan en staat vol oldtimers, koloniale gebouwen en pittoreske pleintjes. In Havana voelt u de Cubaanse cultuur op straat, in de vele muziekcafés en in de smalle straatjes. Ondanks de soms slechte leefomstandigheden van de Cubanen, weten ze iedere bezoeker een warm gevoel te geven.