Sintra – Portugal

Sintra is een bijzonder stadje ten noorden van Lissabon. U vindt er onder andere bijzondere kastelen en paleizen en sinds 1995 staat het stadje op de werelderfgoedlijst van Unesco. De fraaie ligging in de groene heuvels maakten Sintra tot het favoriete zomerverblijf van de Portugese koningen. Een leuke manier om een bezoek te brengen aan het bijzondere stadje is per trein. Tussen het centrum van Lissabon en Sintra is een regelmatige treinverbinding, waarbij u in Sintra uitstapt op loopafstand van het centrum.

Een aantal bezienswaardigheden in en rondom Sintra zijn het Palácio Nacional, Palácio da Pena, Castelo dos Mouros en Montserrate.

Reisregisseur - Portugal

Het Palácio Nacional ligt in het oude stadje van Sintra. Dit paleis heeft een paar opvallende torens, het grootste deel van het Nationaal Paleis is gebouwd in de 14e eeuw. Tot 1880 was het de zomerresidentie van de Portugese Koninklijke familie.

Palácio da Pena is het feestpaleis van de koning. Een uitbundig kasteeltje bestaande uit een vrolijke mengelmoes van kleuren en bouwstijlen. Het interieur is weelderig en huist ondermeer een ruime slaapkamer, een kapel, een Arabische zaal met mooie fresco’s en een grote balzaal.

In de prachtige tuinen van Montserrate vindt u bijzondere bomen vanuit de hele wereld, ook is er een varenvallei en een Mexicaanse tuin.

Vanuit Lissabon is Sintra een ideale bestemming voor een dagtocht of op rondreis richting het noorden van Portugal een perfecte tussenstop. 

Reisregisseur - Portugal - Sintra

Wilt u meer informatie over een reis op maat, neem dan contact op met Reisregisseur
Anne Mare van Linde.